Bij een houten horloge hoort natuurlijk ook een trendy houten zonnebril. Daarom hebben we bij trendyhoutenhorloge.nl de houten zonnebril in het assortiment opgenomen. Ook deze zonnebril heeft een duurzame uitstraling en is gemaakt van echt hout. Ook dit geeft het een mooie natuurlijke uitstraling en dat ziet er super hip uit. Hout is uiteraard een natuur product en is makkelijk te bewerken. Hierdoor is de houten zonnebril fijn om te dragen. Het hout is ook licht wat de draagbaarheid ook ten goede komt. Een aantal jaar geleden heeft de populariteit van deze bril een flinke spurt genomen.
Houten zonnebril voor de kids

Uiteraard is het belangrijk dat de ogen van je kinderen beschermd worden tegen het felle licht van de zon. Hoe leuk is het dan als ze er ook nog een beetje hip en duurzaam bijlopen. Daarom hebben we nu nieuw in ons assortiment de houten zonnebril voor de kids. Super gaaf en bijna nergens te krijgen. Als je zoon of dochter er dan niet hip en onderscheidend bijloopt weten wij het ook niet meer. Hieronder de collectie met houten zonnebrillen voor kinderen.

De houten zonnebril definitief gevestigd in het modebeeld

Een aantal jaren geleden is de houten zonnebril flink populair geworden en was er sprake van een echte trend. Feitelijk is dit nog steeds zo. Sterker nog er kan gezegd worden dat deze zonnebril een definitieve plek in het modebeeld heeft gekregen. Met een houten zonnebril ben je dus absoluut modieus. We zijn daarom heel erg blij dat we ook de houten zonnebril in ons assortiment hebben kunnen opnemen. Het is absoluut een mooie aanvulling op het houten horloge. Het is ook zeker interessant om deze twee mode items in combinatie met elkaar te dragen.

Naast dat het een mooi mode item is, is de houten zonnebril ook heel erg fijn om te dragen. Het gewicht ligt rond de 25 gram wat heel erg licht is. Je voelt het bijna niet als je deze zonnebril draagt. Hout is daarnaast ook nog eens een heel sterk materiaal wat de levensduur van dit product ten goede komt. Als laatste is het ook nog eens een duurzaam product. Met de grote plastic soep die inmiddels in de zee is waar te nemen is de houten zonnebril een mooi alternatief voor de plastic zonnebril. Er wordt dermate weinig hout gebruikt dat het produceren geen negatief effect heeft op de bebossing in deze wereld.

Welk hout wordt gebruikt voor de houten zonnebril?

Meestal wordt bamboe gebruikt. Groot voordeel van bamboe is dat dit een houtsoort is waarmee je duurzaam kunt produceren. Bamboe is namelijk na 5 jaar al geschikt om mee te produceren. Hierdoor is het sneller beschikbaar dan dat het nodig is en voorkom je ontbossing op deze wereld. Dit is inmiddels een zeer groot probleem. Er verdwijnen jaarlijk meer dan een miljard meer bomen dan dat erbij komen. Bamboe is daarnaast nog heel fijn om te bewerken en daarom uitermate geschikt om een houten zonnebril van te maken. Meestal is het zo dat zowel het montuur als de pootjes van hout zijn gemaakt. Kwa uiterlijk zijn dit naar onze mening ook de mooiste houten zonnebrillen.